fredag, januar 15, 2010

Eple og toffeemuffins på en fredag - mmmm...

I dag har jeg prøvd noen muffins med eple, kanel og toffee som jeg så på et program på BBC Lifestyle (som har fantastisk mange matprogram som jeg ivrig følger med på). Fant senere oppskriften på nettet, og MÅTTE bare prøve det ut. Og disse muffinsene med eple og toffee ble helt fantatisk gode. Litt som eplekake, men enda bedre, og med karamellbiter som smelter og blir herlig seige når muffinsene kommer ut av ovnen. Karamellen er sånn fudge-karameller som du finner i smågodthyllene. Oppskriften er fra James Martin, en britisk kokk, og i dag har jeg ikke tatt bryet med å oversette oppskriften. Siden målene er metriske, tenker jeg at dere er gode nok i engelsk til å kunne lage like gode muffins som James Martin.

Og her er oppskriften:

Preparation 30mins, Cooking 1hr

Ingredients

  • 2 Free Range Eggs lightly beaten
  • 80 g caster sugar (vanlig hvitt sukker)
  • 240 ml Milk
  • 100 g Butter melted
  • 300 g Plain Flour
  • 2 teaspoons Baking powder
  • ½ teaspoon Salt
  • Cinnamon
  • 2 eating Apples peeled, cored, finely chopped
  • 200 g shop-bought toffee pieces

Method

  • Preheat the oven to 190 degrees Celsius and line a 12-hole muffin tin with paper cases.
  • Mix the eggs, sugar, milk and melted butter in a large bowl. Sift the flour, baking powder, salt and cinnamon into the bowl. Stir well to combine.
  • Add the chopped apple and lightly mix.
  • Using half of the mixture, quarter-fill each of the muffin cases with the mixture and top with a few pieces of toffee. Cover with the remaining filling so the cases are half full.
  • Bake for 30-35 minutes until well risen and golden. Transfer to a wire rack to cool. Serve warm or cold.

1 kommentar:

Kiwi sa...

Driver å sniker litt på andre sine blogger. Og jeg må si jeg stoppet opp for det bildet. Det så rett å slett himmelsk ut!