Forberedelser: 5 minutter, pluss avkjøling. TIlberedning: 20 minutter
Ingredienser:
100 g solsikkefrø
100 g gresskarfrø
2 ss sesamfrø
1 ss tørket kokosnøtt (jeg brukte kokosmasse)
4 ss linfrø
150 g rosiner
350 g havregryn
4 ss lyst brunt sukker
1. Legg sosikke-, gresskar- og sesamfrø på en bakeplate sammen med tørket kokosnøtt og bland dem sammen. Rist frøene ved 200 grader i 5-8 minutter eller til de begynner å bli gylne og "poppe". Ta dem ut av ovnen og legg dem i en bolle sammen med linfrø og rosiner.
2. Bland havregryn og sukker og spre dem utover en stekeplate. Stek havregrynene i ovnen i 10-15 minutter, eller til de begynner å bli brune og fester seg sammen i klumper. Rør i grynene av og til.
3. Ta havregrynene ut av ovnen og la dem avkjøles i 5 minutter. Rør deretter i dem for å skille klumpene fra hverandre. La havregrynene avkjøles helt og bland dem deretter med frøene og rosinene. Når blandingen er helt kald, legger du den i en luftett beholder.
4. Serveringsforslag fra boken: Server muslien med tykke skiver av papaya, mango og banan og legg på en stor skje av yoghurt.
Mitt serveringsforslag: Et par-tre spiseskjeer med muslien i en skål, sammen med Biola Blåbær. Helt vidunderlig godt og smakfullt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar