fredag, juli 31, 2009

Dagens middagstips - stekt pølse og hjemmelagd potetmos

Enkelt - men veldig godt! Dette er IKKE potetmos fra pose (tror jeg har spist min siste pakke etter at jeg har lest Den Hemmelige Kokken av Mats-Eric Nilsson - mer om den i et senere innlegg). Her er det ordentlig hjemmelaget potetmos med en liten twist.


Ingredienser for 1 person (Rune jobber sent denne uken, derfor lager jeg kun middag til en person i dag):
2 mellomstore poteter
3 stilker broccoli
Ca 1 dl melk
1 ss smør
En klype salt
En håndfull gulost (Norvegia), eller gjerne cheddar hvis du har det i huset

2 pølser Prior Kylling og kalkun
1 vårløk

Potetmos:
Skrell potetene og del opp i store terningbiter, så koker de fortere. Kok i usaltet vann (viktig!) til de er møre. Når potetene er nesten møre, ha oppi broccolien, og la det koke ferdig. Hell av vannet.
Mos potetene og broccolien, rør inn melken (ikke ha i alt på en gang, men se litt an hvor flytende eller fast potetmosen blir etter hvert), smør og salt. Jeg bruker egentlig ikke oppskrift på dette, jeg bare smaker det til, så her har jeg angitt cirka-mål. Siste finish i potetmosen er en håndfull gulost! Mmm.. Hadde jeg hatt engelsk cheddar haddde jeg heller brukt det, siden det ville gitt mer smak. Men gulost gjør nytten og gjør potetmosen herlig cheesy.

Pølsene er røkt kylling- og kalkunpølse fra Prior, og stekes sammen med vårløken. Jeg bruker den som erstatning for gressløk, og steker den litt sammen med pølsene (i stedet for å blande den inn med potetmosen) for å dempe den litt skarpe smaken vårløk kan ha.

Serveres gjerne sammen med en enkel grønn salat, jeg brukte frisk norsk Crispi-salat og agurk.

Server - og nyt!

onsdag, juli 29, 2009

Hekling og ferie

En dag i vår, når jeg surfet litt rundt på forskjellige blogger, ble jeg så inspirert av Min Lille Stues hekleteppe, at jeg fant ut: Det vil jeg også lage! Et heklet teppe med bestemorruter, og farger som passer til en liten prinsesse. Et bittelite problem bare: Hvordan hekler man? Noen som er mer novise på hekling enn meg skulle en lete lenge etter.. Jeg kunne luftmasker, men der stanset min kunnskap.. Hva gjorde jeg så? Det jeg alltid gjør, hehe - googlet "hvordan hekle bestemorruter", da fant jeg noen flere bilder av forskjellige ruter. Fant også en utrolig hjelpsom video-tutorial på en nettside som heter WikiHow, som viser hvordan en hekler bestemorruter. Kjempegod hjelp! I tillegg hadde jeg denne boken i bokhyllen, som jeg hadde kjøpt just in case:




Så med litt prøving og feiling, men uten - skal vi kalle det menneskelig hjelp? Bare internett og bøker - endte jeg faktisk til slutt opp med dette teppet i hvitt, lys rosa og mørk rosa. Jeg er ganske fornøyd! Det ble til og med godtatt av min mann, som ikke har mye til overs for heklede ting, spesielt heklede brikker under alle slags lamper og blomsterpotter - du vet hva jeg mener..

Rutene ble litt små, så det måtte 88 ruter til for å få dette lille teppet.

For at teppet skulle få en litt finere finish, heklet jeg en kant med skjellbord rundt. Visste jo ikke hva det var selv heller, før jeg fant det i hekling abc-boken.

Her henger bestemorteppet over den nye vuggen vi har fått.
Den skal romme den lille skatten vår som kommer om ikke mer enn seks uker!


Bitt av heklebasillen? Jeg? Ikke helt, men det er så kjekt å ha noe å holde på med når jeg slapper av i sofaen - og det blir oftere og oftere jo større babyen blir :) Så jeg fikk tak i denne boken, og den hadde en fin oppskrift på heklede pulsvarmere. Så det er jeg i gang med nå, kommer sikkert til å lage et innlegg om det når de er ferdige også!


Ellers har jeg nå ferie, og når ferien er ferdig begynner permisjonen. Så jeg har seks uker fri til å slappe av og kose meg her hjemme før terminen. Da holder jeg mye på med det jeg liker aller best - mat! Jeg baker brød og boller, lager herlige middager til en fornøyd mann, rører og fryser bringebær, jordbær, blåbær og rips. Det er så herlig å ha masse selvplukkede og rørte bær på frysen når høsten og vinteren kommer. Mmmm!

søndag, juli 05, 2009

Jordbær! Mmmmm...

Når det er tilbud på jordbær på Rema, måtte jeg bare benytte meg av muligheten til å få masse deilige rørte jordbær på frysen.


Så enkelt, og så godt! 2 kg bær knuses, og blandes med maks 500 gram sukker og en pose fryse-Jam.
Mmmm... Noe havnet på dette fine Norgesglasset vi fikk av mamma :)

Tusen takk Elisabeth, for hjelpen med å renske og røre 9 kg jordbær i denne varmen!
Etter at alle jordbærene var rørt og det meste lagt på frysen, nøt vi en velfortjent lunsj på verandaen i skyggen. Hva vi spiste? Skive med jordbær, selvsagt:)

onsdag, juli 01, 2009

Sommertur i Norge!

I år ble ferien vår til en en Norgesturne! Vi har visst venner og slekt langs hele den sørlige Norskekysten, og i år bestemte vi oss for å slå mange fluer i en smekk og besøke så mange vi bare klarte.

Vi begynte i Rogaland, hos Hege og Magnus på Gilja. Jeg fikk ikke tatt så mange gode bilder her - til tross for at det var her vi var lengst..

I Rogaland traff vi også Dorthea og Anders - Dorthea gikk med Rune på Gimlekollen. Vi besøkte gården til Dortheas foreldre på Bryne (?), og fikk sett både kyr, Norges fineste strand (var det ikke Orrestrand den het mon tro?), og smakt på en fantastisk deilig iskrem laget på Vigrestad. Mmmm...
Rune og Dorthea på stranden


Dorthea


De kitet her på stranden også - vinden var ganske sterk denne dagen - derfor har vi jakker og gensre selv om det ser ut som at vi er i Syden.. :)


Den lokale isen... Yummy for my tummy!
Legg merke til at det står at den inneholder "Om lag 1 liter"..


Melken til denne isen kommer fra slike dyr - som det er mange av i Rogaland..:


Mer is!


Nabohunden til Magnus og Hege ELSKET å leke fotball - og det kan det se ut som at Magnus gjorde også.


Etter fem deilige dager i Rogaland med mye herlig vær gikk turen videre til Kristiansand. En natt sov vi hos mine kjære besteforeldre.

Mormor:)


Etter Kristiansand dro vi videre til Oslo, med en kjapp tur innom Sverige. Vi hadde fått snusen i at en del babyutstyr kan være mye billigere over grensen. Og det stemte! Vi fikk kjøpt både vippestol, badebalje, leker og klær til en del lavere pris enn i Norge. Jippi for å spare penger! Så fikk vi sove en natt hos Elisabeth i koselige Enebakk, som viste seg fra sin beste side i det fantastiske sommerværet.

En is måtte til på fergen mellom Horten og Moss..


En gammel husmannsplass, nærmeste nabo til Elisabeth:


Kameraet vårt er litt stort og tungt (men gir i gjengjeld herlige bilder, og mange muligheter), - er dessverre ikke ideelt å dra med seg en hel dag i Oslo når en er gravid og varm og blir fort sliten i bena..
Tusen takk til alle dere som gav oss husly! Magnus, Hege og Filip, mormor og morfar, Elisabeth, og Kristoffer.

Jeg avrunder med noen bilder fra piknik på Ringshaug strand i Tønsberg sammen med Kristoffer og Margunn - en nydelig sommerkveld på Østlandet!


Jeg og mannen koser oss!


Fint eller hva? :)


Kristoffer og Margunn vasser i lunkent vann - klokken ti på kvelden. Dette er sommer!