lørdag, mai 30, 2009

Facelift i hagen - brostein, jordbær og lavendel

Denne våren har blomsterbedet fått en sårt tiltrengt ansiktsløftning. Noe av løftet har skjedd under jorden, for all jorden var full av stein. Antagelig ment som drenering en gang i tiden, men jord og stein har etterhvert blandet seg slik at det var umulig å stikke en spade i jorden uten å støte på en hel horde med pukkstein. Det bestemte vi (les jeg) oss for å gjøre noe med! Rune gravde opp all jorden, renset den for stein, og bedet ble fylt av ny jord og litt kugjødselkompost.
I tillegg var kantsteinen av alle slags størrelser og former, og ikke noe fin. Siden vi er fan av symmetri (til en viss grad), valgte vi å heller bruke brostein som kantstein. Og se hvor fint det ble!


Jeg liker så godt planter som lukter godt eller som gir oss mat, derfor fikk lavendel lov til å flytte ut i bedet vårt. Gleder meg til herlig lukt senere i sommer!

Sommerens mest spennende prosjekt foreløpig er jordbær! For å prøve å unngå at sneglene spiser opp bærene når de kommer, valgte jeg å plante de i potter og kurver i stedet for i en åker i hagen. Mmm... hjemmelagde jordbær!


fredag, mai 08, 2009

Den beste lukten...

... er den som sprer seg i huset når en baker hjemmebakte brød i ovnen! Mmmm.. Dette er et Honey and Oatmeal Bread jeg fant oppskriften til i The Big Book of Bread.
Utrolig enkelt å lage, og bare såå godt.

tirsdag, mai 05, 2009

Verdens beste mann!

Jeg har verdens beste mann. Jeg kommer hjem fra jobb, og finner denne nydelige buketten med rosa nelliker i stuen - til meg:) Og så godt de lukter!! Mmm.. Tusen takk, kjære!

søndag, mai 03, 2009

Påskenaturbilder


I påsken var vi en tur til Runde, hvor deler av slekten min stammer fra. På vei opp til Fuglefjellet er vi omgitt av vakker vestlandsk kystnatur. Været var fantastisk flott!





Se for en flott mann jeg er gift med :)

Jeg og min søster - vi var hele familien på tur!

Er vanligvis ikke så glad i måker, men den skal få lov til å bli med her likevel siden den poserte så fint.



Så har jo våren kommet - det er snart sommer! Bjørken er nesten fullt utsprunget...

... humlen flyr rundt blant blåbærlyngen og sørger for at vi får søte gode blåbær senere på sommeren.. (takk til Maria som tok dette bildet for meg - jeg HATER disse insektene)...
... og disse herlige blå blomstene står i all sin prakt i blomsterbedet vårt.