mandag, desember 22, 2008

Jul i vårt hus

Julaften nærmer seg, og huset vårt har fått lov til å pynte seg ekstra masse. Det går mest i hvitt og sølv, men med noen røde innslag. Jeg har tatt en runde i huset med kameraet, og vil vise deg hvordan det ser ut hos oss nå når det er jul!
Dette tovede hjertet fikk vi av min svigermor i fjor til jul. Det er så koselig!

Her er juletreet vårt. Det er ikke så veldig stort, men akkurat passe for stuen vår. Enkelt pyntet, med lys, englevinger, og fine kuler.






En kurv fylt med hvite lys og tuja, med hanken dekorert av hvitt silkebånd. Denne står ved peisen og pynter opp.



Disse krystallene henger der hele året, selv om de begynte som julepynt i fjor. Jeg synes de var så fine, og ikke så julete, så vi bestemte oss for å bare la de henge der hele året.

To små skåler som egentlig er til kubbelys, er for anledningen fylt med nøtter og julekuler i den ene, og en kongle pyntet med ståltråd og perler i den andre. Riktig så fornøyd med dette!
Skjenken er enkelt pyntet, blant annet med et lys-juletre som jeg liker veldig godt.

Også en hvit azalea pynter opp på skjenken. Jeg har aldri hatt azalea før nå, for de skal være ganske vanskelige å holde - les: kravstore, de skal jo ha så veldig med vann. Men hittil har det gått fint:)


I en vinduskarm ligger en bunt tuja knyttet sammen med et hvitt silkebånd.

Dette er adventskalenderen til meg og husbonden, som han laget til meg i fjor. Enkel, men veldig fin synes jeg. I konvoluttene skriver vi lapper med ting som vi kan gjøre sammen, eller hvor den som åpner kan finne en liten gave. Veldig bra par-ting å gjøre, jeg og mannen har hatt en herlig adventstid sammen. Et tips jeg gjerne bringer videre til dere!

Røde bånd på krukker som står på hyllen.

Denne er en favoritt - en sinkboks med gammelt postkortmotiv, kjøpt på den herlige butikken Tante Bruun på Moa i Ålesund. Den har jeg fylt med røde sjokoladehjerter, og pyntet med et rødt bånd.

I gangen ved inngangsdøren står skatollet/hyllen som vi pusset opp i sommer. Her har vi satt en julekrybbe som husbonden har kjøpt i Afrika.

Julekrybben:)

På denne hyllen står også en skål som jeg har pyntet med tuja, kongler, nøtter og engler. Jeg har også strødd litt hel nellik ned i mellom, så lukter det så godt i gangen når vi kommer inn.
Tenk at i overimorgen er det julaften! Jeg gleder meg veldig! Den blir tilbrakt sammen med min mann og hans foreldre - min første jul i et fremmed land. Det blir spennende å se hvordan bergensere egentlig feirer jul:)
Jeg ønsker dere alle en riktig god jul!
Så kommer jeg nok innom en gang eller to i løpet av julen - det er jo nå som jeg har fri fra jobb at man har tid til å oppdatere bloggen. Until then - kos dere og slapp av, nyt ferie og fri og tid sammen med venner og familie. Men mest av alt la julefeiringen handle om Jesus som kom til jord for å frelse oss:) Amen:)

tirsdag, desember 09, 2008

Julesnop

Med til adventsaktivitetene hører det med å lage julesnop. I år prøvde vi oss på noen nye oppskrifter. for det var ikke alle oppskriftene som var like lette å følge - det må sies, for vi er begge egentlig ganske habile på kjøkkenet. Så vi skylder på oppskriften når det var noe som ikke var så godt:)

Noen av ingrediensene er på fine flasker - Irish Cream Coffee Syrup og noen dråper whiskey som vi blandet inn i marsipan sammen med kaffe - mmmm... Det var det mest vellykkede vi laget denne kvelden.


Marsipanruller fylt med tranebær og mandler, dekket med kakao...mmm

...and to top it off - sprøytes med hvit sjokoladeglasur


Disse kulene var N-YDELIGE. Mmmmm.. Spesielt for oss som liker kaffi! Odense marsipan med kaffi og Irish Cream coffee syrup, rullet i kakao og melis. Mmm... Disse skal jeg lage flere av.