mandag, oktober 27, 2008

Høstbilder

Jeg var ute og gikk en tur tidligere i dag innimellom alle regnbygene, og fikk tatt noen fine høstbilder i skogen. Jeg vil dele disse med dere!









Woops... Når man tråkker i et halvmeter stort skjult gjørmehull, hjelper det ikke mye med Gore-Tex sko.

Ønsker dere en god uke alle sammen! Luften ute er herlig for tiden - gå en tur!

tirsdag, oktober 21, 2008

Høstkakao




Nå for tiden er det som regel dette som er utsikten fra kjøkkenet. Det er kanskje ikke så lett å se, men i går regnet det katter og hunder - det vil si, en skulle tro noen kaster bøtter med vann mot vinduene, og vinden blåste og rev hardt i de høstgule trærne. Da er det godt en kan kose seg inne med noe varmt å drikke! I går ble det kakao... Mmmm:)


Chocolate chips jeg kjøpte i USA, egentlig til å ha i cookies, men veldig god i kakao også!

Mmm... jeg kan nesten kjenne lukten når jeg ser dette bildet. Nå kan det hølje ned så mye det vil, jeg koser meg inne!!

mandag, oktober 20, 2008

Arvegods får nytt liv

I sommer fikk vi i hus et gammelt skatoll som en slektning av Rune har laget for leeenge siden. Siden det ikke er så dypt, passet det utmerket til å stå nede i gangen, rett ved inngangspartiet, hvor det er litt smalt. HVITT var fargen vi bestemte oss for, i samme nyanse som vi har malt listene på veggene og trappen med.

Jeg er så glad i FØR og ETTER-bilder, så her er skatollet før vi pusset og malte det.

Noen fine detaljer, her er ene foten.

Og dette er fronten på "pulten" på skatollet, med fine utskjæringer.

Grunning må til..

Og voilà, et nydelig hvitt skatoll som passer perfekt i gangen vår. Jeg synes det er så fint!

søndag, oktober 12, 2008

USA

Forrige uke var jeg, mamma og Monica på besøk til Kristine som tar et halvt år av jusstudiet ved Hamline University i St.Paul, Minnesota. Sammen med Minneapolis er St.Paul en av Twin Cities, de ligger rett ved siden av hverandre. Det var i Minneapolis jeg var et halvt år i 2004, så det var utrolig kjekt å være tilbake på gamle trakter.

Første stopp på turen over var Torp i Sandefjord, hvor vi tilbrakte en natt på harde benker. Alt for å få så billige billetter som mulig.. Så reiste vi fra Sandefjord til Schiphol i Amsterdam, hvor det var nye 5 timer å vente. Og det er vel nesten bare i tulipanenes hjemland man finner en stor tulipanbutikk på flyplassen?

Mitt reisefølge - mamma og Monica!

Starbucks.. mm, need I say more? De hadde en på Schiphol, med laang kø riktignok, men det hindrer ikke kaffihungrige nordmenn..!

I downtown Minneapolis tok jeg ikke så mange bilder, men her er to. Minneapolis er en by hvor de fleste jobber, og bor utenfor i suburbs. Derfor er det masse folk mellom kl åtte om morgenen og fem på ettermiddagen, og drastisk færre utenom kontortid. Veldig sært.
Søte!

En herlig spicy kyllingsandwich på et bakeri ved navn Panera Bread. Herlig!




Kaken ble spist på en italiens restaurant hvor vi fikk forrett (Cæsar Salad), hovedrett (Pasta Alfredo) og dessert - denne mmmmmmkaken for 12 dollar. Herlige priser for lommeboken!





En av dagene var vi på Science Museum i St.Paul, et spennende sted hvor fysikk og biologi er anvendt på de mest oppfinnsomme måter! Her har mamma tatt en prøve av en forkjølet nese...

Og dette er en giardiaparasitt (som herjet blant annet i Bergen for noen år siden) - ekle skapninger.


Dette er en EKG, som viser et bilde av de elektriske signalene som gjør at hjertet slår.

Mamma gjennom en kule med vann.. Morsomt fryktinngytende!

En av de jeg ble kjent med da jeg gikk på Augsburg høsten 2004 var Kasi. Hun giftet seg i sommer, og vi fikk besøke henne og Dave i deres nye hus. En gave fra Norge var på sin plass!

Alle jentene - jeg, Kasi, Monica, Kristine og mamma.


Vi leide bil hele tiden mens vi var der, og jeg var den heldige sjåfør! Automatigir og 5-felts Interstate vei er no problemo for meg! Synes bilen var fin jeg:)

Til Mall of America måtte vi også, dette monsteret av et kjøpesenter, som er det største i Nord-Amerika med sine 522 butikker og innendørs fornøyelsespark. Her foran fornøyelsesparken.

Vi besøkte også Ana, en annen jente jeg ble kjent med da jeg gikk på Augsburg. Ana er fremst til høyre, og hun med mørkt hår ved siden av Ana er Tina, hennes room-mate, som jeg også gikk på Augsburg med.


Kristine gav oss en liten tour på campus til Hamline University:

Den eldste bygningen på campus:

Velholdt og veldig fint!



En tur til St.Paul måtte vi også, dette er katedralen i St.Paul.



Det blåste KALDT denne dagen.

Dette er The State Capitol i St.Paul, la oss kalle det fylkesrådhuset på norsk? St.Paul er hovedstaden i Minnesota.



Utsikt over Mississippi



I det herlige høstværet gikk vi tur ved innsjøen Lake Calhoun. Med vakre høstfarger blir det noen fine bilder!







En av mine favoritt-restauranter i Minneapolis er denne - The Old Spaghetti Factory. Elsker interiøret og stemningen!



En av attraksjonene i Minneapolis er Sculpture Garden med sin Spoon Bridge and Cherry (Minneapolis i bakgrunnen):

Masse nydelige blomster!

Siden vi drakk så ofte kaffi på Starbucks - sikkert hver dag, måtte jeg ha med et bilde av mamma som bestiller kaffi på Starbucks:)

Siste dagen spiste vi frokost på Perkins, en skikkelig amerikansk familierestaurant.

Vi hadde pancakes, bacon, eggs, hash browns (poteter) og toast. Og dette er halvparten av den egentlige porsjonen i menyen!! I loooove pancakes.. Med sirup på - ah... Yummy for my tummy!

Til dessert? Pumpkin pie - siden vi nærmer oss Halloween.

Minnesota er staten med de 10 000 innsjøer, og her er en til av de - Lake Como. For et nydelig vær! Vi rakk en tur rund denne før vi satte snuten mot flyplassen og Norge:

Et dukkehjem...?