torsdag, august 14, 2008

Ferie i Spania


Denne sommeren hadde mine foreldre leid et hus i Spania, og inviterte alle barna (vi er vel ikke så små lenger) til å komme på besøk. Selvsagt sa vi ja:) Vi bodde i nærheten av Benidorm, en av de første store turistbyene i Spania. Jeg er mer glad i byer med historie og sjarme, og var vel glad for at vi ikke tilbrakte mer enn en kveld i Benidorm. Det var, litt overraskende, mer enn nok å se i nærområdet.

Rune og jeg på strandpromenaden i Benidorm. Aw..:)

Bassenget ved huset vi bodde i. Herlig!

Her spiste vi alle måltidene hjemme - ute på plattingen. Den dagen det regnet litt satte vi bare opp en gigantisk parasoll.

Denne måtte jeg bare ta med, siden både jeg og Rune er kaffielskere. Denne kaffitrakteren brukte altså EN TIME på å trakte en full kanne med kaffi. Jeg trodde nesten ikke på det før jeg fikk se det selv. Så om morgenen var det å sette på kaffi det første vi gjorde, da fikk vi kanskje en kopp hver når selve frokosten nærmet seg slutten. Eller hvis man liker å nyte en kopp herlig kaffi etter middag, måtte vi sette på kaffi mens vi holdt på å lage middag, da var den kanskje ferdig når middagen var ferdig fordøyd. Snakk om å vente lenge for en kopp kaffi. Det var godt å komme hjem til Moccamasteren som lager en full kanne på fem minutter. DET er herlig det.

Rune på en kjempefin strand i byen Vila Joyosa. Vi drakk mye brus, det skjer alltid på ferie i varme strøk. En kald cola på en varm dag - det fins nesten ikke noe bedre.


En kveld tok mine foreldre oss med til byen Altea. Den ligger på en måte oppe på en ås, med kirken på toppen, og en stor markedsplass rundt. Dette er et klassisk eksempel på den typen byer jeg elsker å besøke - lassevis med sjarme, brosteinsbelagte gater, gamle hus, koselige kafeer og restauranter, masse folk som har god tid, virkelig en by med sjel.


Slik kan man dekorere et kjedelig vindu med gitter.. !


Utsikt fra Altea. Nydelig!




Mine kjære foreldre, som så gjestfritt tok i mot oss:)

Mine søstre Kristine og Monica på den store plassen foran den vakre kirken. Legg merke til kuplene med blå og hvit mosaikk.

Vi spiste middag på en av de koselige restaurantene, El Capello. Etter menyen å dømme var den vel litt i øvre sjiktet, selv om prisene ikke var så ikke. Husk at vi er norske og er vant til horribelt høye priser.


Mamma og Kristine hadde blant annet sverdfisk, mens jeg, pappa og Rune prøvde oss på biff med foie gras. Jeg har hørt om foie gras, men aldri visst hva det er. Nå vet jeg det. Det er lever. Og jeg er bare glad for alle de pengene jeg sparer ved at vi slipper å bestille foie gras igjen, for det var ikke noe godt.. Men biffen var god! Den skal de ha.

Altea og kirken by night. Vakkert.


En dag var vi i Terra Mitica, en stor fornøyelsespark i Benidorm.


Min bror Kjetil er kanskje litt spent før den første karusellen?


Vi var i Terra Mitica på en av de varmeste dagene, så vi drakk mye vann, svettet enda mer, og ble litt solbrent. Du kan kanskje se på bildet at jeg er litt opphetet.. Her står vi i kø til enda en karusell...

...denne. Selv om jeg var veldig varm, satte jeg ikke pris på å bli våt til skinnet. Dette var nemlig en type waterslide, og vi - les jeg - fikk selvfølgelig en kjempeskyll over oss. Jeg ble våt tvers igjennom, and I don't like it! Kun når jeg har badetøy på er det greit..


Karusellen under var nok dagens beste. Det var av den typen hvor du heises opp 50 meter over bakken og blir sluppet dritfort ned. Rune, som har stålmage, var faktisk ganske spent på denne - mer enn meg. Jeg syns den var herlig, og for en utsikt vi fikk på toppen!

Vi besøkte også en annen spansk liten landsby langt oppe i fjellene, som heter Guadalest. Den er faktisk den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Spania, og jeg kan skjønne hvorfor! Jeg vil (forsøke å) la bildene tale for seg.

Dette er deler av byen, oppe på den høye tynne klippen.



6 blokker deilig sjokolade for 10 Euro.. Mmm!




Utsikt...


Inne på slottet oppe på toppen - her kunne jeg og Rune gjerne bodd bare på grunn av de utrolig fine møblene.








Jeg elsker blomster, og spesielt å ta bilder up close. Så her er noen fra Spania.



lørdag, august 02, 2008

Vakre Hardanger

I anledning min kjære svigermors 60-årsdag 23-juli, reiste vi - jeg, Rune, svigermor Bjørg Marit og svigerfar Audun til Hardanger. Vi besøkte blant annet Eidfjord, Lofthus og Rosendal. Ettersom jeg aldri har besøkt Hardanger, kun kjørt gjennom en gang, var det veldig kjekt å kunne reise på en slik helgetur. Det ble en helg med mye fantastisk god mat, nydelige blomster, spesielt roser, og herlig norsk natur.
Rune og min svigermor Bjørg Marit.


Eidfjord i solnedgang, hvor vi sov på en hytte første natten.

En aftenstur i sjarmerende Lofthus, etter å ha opplevd den mest smakfulle middagsbuffet ever på Hotel Ullensvang.

Og hagene bugnet av roser...


... herlige og duftende roser.. mmm!!

Lofthus in the evening

Og denne helgen var det tilfeldigvis Morellefestival i Lofthus, med boder og stands, masse god mat - og selvsagt: NM i Morellsteinspytting. Gjett hvem som meldte seg på i siste liten? Min mann og min svigerfar.. Ingen er så vidt jeg kjenner til erfarne morellsteinspyttere, så de klarte dessverre ikke å kvalifisere seg til finalen. Men hva gjør vel det? Nå har de i alle fall vært med i et NM!

Hardanger er ikke Hardanger uten epler..


Mer blomster.. En deilig gulfarge.


Fine detaljer fra Hotel Ullensvang i Lofthus, hvor vi sov andre natten.



Søndag bar det til Rosendal, hvor første stopp innebar kaffi og is med kake. Sjokoladedrøm med bringebæris hette denne herlige saken. Og jeg må jo alltid bare ta bilde av maten..!


Meg foran kameraet, Rune bak.


Noen fine lykter fra stedet med sjokoladekaken.


I Rosendal ligger også Baroniet, som jeg aldri hadde hørt om før - en gammel barons slott og store hage. Det er nesten som en botanisk hage, hvor det dyrkes masse herlige blomster, urter og roser. Det beste av alt: Herligheten var gratis, det koster ingenting å komme inn på området. Vil du ha omvisning eller mat koster det selvsagt, men å bare gå rundt og se var fantastisk. I Baroniet var det også en kafe som serverte lunsjretter med økologisk dyrkede råvarer fra kjøkken- og urtehagen. Det var her vi hadde søndagsmiddagen - og du som det smakte!


Et fint gammelt fuglebad..

Meg igjen..

Mmmm... Mer roser!

Og mm... mer herlige blomster!

På mandag reiser vi på en ukes ferie til Spania sammen med min familie. Det skal bli herlig! Når vi er kommet hjem skal jeg legge ut litt bilder her. Ellers har denne uken stort sett gått med til utvendig maling av huset. Dermed har det ikke vært så mye overskudd igjen til å blogge, jeg har vel heller ikke hatt så mye å skrive om. Men nå er vi ikke langt unna å være ferdig, og det er en fin-fin følelse! Og så ble huset veldig flott, rødt med hvite kanter og karmer.

Frem til neste gang ønsker jeg dere alle en fortsatt deilig og solfylt sommer:)